С подкрепата на Областния управител на Пловдив и сподвижници, организацията 

...
С подкрепата на Областния управител на Пловдив и сподвижници, организацията 
Коментари Харесай

Благородство! Фондация “Правата на животните” спасява бездомните кучета и котки! Да им подадем ръка с дарения и доброволчество!

С поддръжката на Областния шеф на Пловдив и сподвижници, организацията  сложи над 70 къщички за безпризорни четириноги в гр. Пловдив в интервала октомври 2022- декември 2023г., откри осиновители на десетки бездомничета и спомага за спасяването и лекуването на доста от тях

 

Бездомните животинки към този момент имат другар и бранител в лицето на Фондация “Правата на животните ”, която за близо две години от учредяването си е избавила десетки безпризорни кученца и котенца. С поддръжката на Областния шеф на Пловдив и сподвижници, организацията  сложи над 70 къщички за безпризорни четириноги в гр. Пловдив в интервала октомври 2022- декември 2023г., откри осиновители на десетки бездомничета и спомага за спасяването и лекуването на доста от тях.

Благородните цели, които създателите й са си сложили са отбрана на животните, техните права, здраве и живот. Фондация “Правата на животните ” се бори също за законодателни начинания за основаване, използване и надзор върху осъществяването на правни правила в отбрана на правата на животните, тяхното здраве и живот, съобразени с Европейските и международните стандарти.

 

Десетките сподвижници на фондацията оказват поддръжка и помощ на бедстващи и бездомни животни, настаняването им във ветиринарни клиники, избавителни центрове или приюти, включително основаване и ръководство на такива, намиране на приемни фамилии и осиновители или следващо реинтегриране в естествената им среда.

 

Сред амбициозните цели на създателите е въвеждането и популяризирането на стратегии за лечения на деца, възрастни и хора с увреждания, асистирани от животни, както и подкрепяне на дейностите по евакуация и обезпечаване на издръжка на наранени животни след естествени бедствия.

Ето и някои от към този момент стартиралите планове на фондацията:

 

* Правна помощ на потърпевшо лице от нанесен и побой на обществено място в гр. Бургас, поради това, че обгрижвала безстопанствени котки.

* Лечение и осиновяване на потърпевшо коте от човешко принуждение.

* Сигнал за безчинство в гр. Стара Загора против принуждение върху безстопанствени кучета.

* Правна помощ на доброволци за убито безстопанствено куче от таксиметров водач в гр. Плевен

* Апел за създаване на национална мрежа за взаимопомощ на зоодоброволците на територията на цялата страна.

* Акция по залавяне, лекуване, обезпаразитяване, кастриране и осиновяване на бедстващи бездомни котки зад хотел Санкт Петербург в гр. Пловдив.

* Изграждане на приюти за безстопанствени животни във всички общини на обл. Пловдив, съгласно условията на ЗЗЖ.

* Правна отбрана и подпомагане за откриване на убийството на безстопанствено куче в село Беласица, общ. Петрич.

 

За да може фондацията да продължи да съществува и реализира своята активност в социална изгода тя се нуждае от дейната позиция и отговорно отношение на гражданското ни общество, което включва всички нас, жителите на Република България.

 

“Очакваме и се надяваме на физическа и най-вече на финансова помощ, защото фондацията се устоя главно от даренията на физически и юридически лица.

Много е значимо всеки един от нас да осъзнае, че и най-малката поддръжка, даже жълтите стотинки, които са непотребни за едни, събрани дружно, са извънредно скъпи за други, тъй като могат да спасят живот и да дарят наслада!

Паричните средства са ни нужни освен за закупуване на храна и възнаграждение на лекуване на безстопанствени животни, само че и за присъединяване в правосъдни производства, образуване на срещи и мероприятия за информиране и повишение културата и отговорността  на обществото в отношението към животните ”, споделиха пред наш кореспондент създателите на “Правата на животните ”.

 

Фондацията реализира прецизно счетоводство, надзор и отчетност върху паричния поток на постъпващи дарения или от спомагателната и стопанска активност, както и транспарантна политика и мониторинг на своята работа.

 

Може да вършиме своите дарения, като еднократен превод или под формата на ежемесечни регулярни дарителски вноски по: банковата сметка на Фондация „ Правата на животните “ в ОББ с IBAN: BG64 UBBS 8002 1063 1241 50

 

Може да станете доброволец на фондацията, като изпратите имейл на: [email protected]

 

На посочения имейл може да вършиме своите оферти, сигнали и да изразите мнение.

 

Може да следите работата на организацията във Facebook и Инстаграм на страниците им:  Фондация " Правата на животните " //https://www.facebook.com/profile.php?id=61562459350896&sk=about_privacy_and_legal_info

 

“Нека чисти мисли бъдат в мозъка ви, положителни усеща бъдат в сърцето ви и Божият Дух бъде в душата ви! ”, приканват от фондация “Правата на животните ”.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР